Kegagalan kita adalah dari diri kita sendiri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Cuma cikgu nak pesan satu benda. Kegagalan kita adalah dari diri kita sendiri. Bukan mentor. Bukan guru, bukan leader, bukan founder. Bukan orang lain. Kenapa kita berjaya dalam sesuatu kita buat? Sebab diri kita sendiri.
.
P lah buat apa pun.. kalau sikap kita asyik nak blame orang tu tak betul. Orang ni tak best. Orang tak guide kita. Jawapannya, kita bukak aib kita betapa buruknya perangai kita. Sebab orang nampak kita suka salahkan orang lain berbanding nak salahkan diri sendiri.
.
Nora Yusof

Kongsikan manfaat artikel ini di :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Perlukan Bantuan ?