Orang yang paling suka bersedekah no 1. Rasulullah

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kesian agen wakaf kena marah dan kena sindir dengan prospek yang diorang buat follow up ajak berwakaf. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚
.
Kastemer: Kenapa nak follow up hari-hari???
.
NY senyum jelah…๐Ÿ˜
.
Sahabat sekalian…sedekah ni jangan tengok apa orang lain dapat. Tapi tengoklah apa kita dapat dan akan dapat berdasarkan janji-janji Allah.
.
Macam menabung… saving. Gaji bulan ni je simpan. Gaji seterusnya takda dah nak simpan? Dah tu bila duit saving nak bertambah? Sama jugalah saving akhirat ni. Sedekah banyak-banyak maka banyaklah pahala tabung akhirat kita nak tuai kita mati nanti.
.
Allahhh…cuba tengok nabi kitalah senang.
.
Orang yang paling suka bersedekah no 1. Rasulullah.
.
Macam mana nak jadi ummat nabi ni. Sedekah pun tak paham kenapa kena sedekah banyak. Hari-hari. Sampai meninggal. ๐Ÿ˜…
.
Sebenarnya… segelintir je yang tak faham konsep sedekah banyak-banyak kali ni. Ada je ramai yang faham dan kastemer cikgu, setiap hari, setiap bulan sedekah tak kira waktu. Sebab apa? Sebab mereka faham fadilat sedekah.
.
So kalau yang kita buat follow up tu, dia tak faham. Lantakkan biar jelah dia. Doakan semoga suatu hari nanti dia faham bila dah masuk kubur kenapalah masa hidup aku tak banyakkan sedekah ๐Ÿ˜‚
.
Jadi korang… buat je kerja kita, ajak orang, buat marketing, perkenalkan setiap hari. Yang taknak, tak faham tu biar jelah dia. Adatnya memang gitu…
.
Berniaga pun gitu. Selawat pun gitu. Bukan buat sekali. Lepas tu tunggu mati. Apa benda dalam dunia ni semua kena istiqomah. Allah tak kata sedekah tu hanya sekali. Semoga Allah pilihlah orang-orang yang suka sedekah ni masuk ke syurga melalui pintu sedekah.
.
Kena educate lagilah sebab ramai tak faham kenapa kena rajin sedekah. Yang bagi faham tu Allah. Kita? Kuatkan jelah hati buat dakwah ni. Takyah down ke sentap ke. Teruskan je ok.
.
Sampaikan FTR ayuh. Ilmu tentang sedekah diterangkan detail dalam tu. Dah baca FTR inshaaAllah tak kedekut dan berkira nak sedekah lagi dah. Kuatkan semangat srikandi semuaa.
.
Nora Yusof.

Kongsikan manfaat artikel ini di :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Perlukan Bantuan ?