Serahkan segala urusan kita kepada Allah SWT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Jangan sesekali cakap takda duit.
.
Jangan sesekali cakap mahal kalau barang yang kita nak tu kita nampak value yang akan bantu ubah hidup kita. Atau penuhi apa kehendak kita nak capai. Sebab kita akan dapat lebih daripada apa yang dibayar.
.
Allah kan ada. Allah kalau nak bagi duit banyak. Nak bagi rezeki semudah kufayakun je. Jangan pernah putus asa dari rahmat Allah.
.
Cakap dan doa macam ni.

Ya Allah aku nak sangat FTR Exclusive, tapi aku masih belum berkemampuan. Kau permudahkanlah aku untuk memilikinya dari jalan yang tidak disangka-sangka. Sesungguhnya engkau maha kaya lagi maha memberi. Jika ia baik untuk aku kau mudahkanlah. Jika ia tidak baik untukku kau jauhkanlah ia. Aku tak mampu tapi aku akan usahakan untuk memilikinya dengan izinMU jua ya Allah dengan penuh kesabaran. Aku benar-benar bertawakal kepadaMU ya Allah.
.
Maka anda telah menyerahkan urusan rezeki anda ditangan Allah sepenuhnya. Tanpa perlu komplen merungut dll. Setakat berapa ringgit tu Allah kalau dia nak bagi tu dia bagi je. Yang selalu susahkan diri kita adalah mindset kita dan kebergantungan kita pada Allah.
.
Nfon boleh beli. Makeup boleh beli. Kosmetik ribu handbag ribu boleh beli. Sampai tang buku FTR tiba-tiba tak boleh. Ingat. Allah yang bagi kita duit. Allah yang bagi kita kemampuan.
.
NY yakin Allah pasti bantu mereka yang benar-benar yakin berserah dan bertawakal kepada Allah sepertimana Allah telah rezekikan ramai pembaca FTR miliki FTR dengan penuh ujian dan dugaan. Syabas dan tahniah. Pasakkan sepenuhnya kebergantungan kepada Allah. Yakinlah!
.
Ilmu dunia akhirat itu mahal harganya lagi pula ilmu itu boleh bantu kita dekat dengan Allah.

.
FTRExclusive bukan untuk semua. Tapi ia untuk yang benar-benar yakin rezeki itu dari Allah. In shaa Allah. PELABURAN YANG TERBAIK ADALAH PELABURAN UNTUK ILMU JIKA ILMU ITU ILMU BERMANFAAT DAN DIAMALKAN.
.
NY.
FTRExclusive.
#BacaBacaSENTAP.

Kongsikan manfaat artikel ini di :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Perlukan Bantuan ?