There is always be one step you took before that might makes your future life changed 360 for the better

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
“Saya bukan orang bisnes.
.
Walaupun saya ada jer benda nak jual tapi sebenarnya saya lebih kpd seorang customer.
Saya shop almost every day. Ada jer benda saya beli. #sisfel #vigrow #chicolanest.
.
Kalau tak offline, online. Alhamdulillah..ni sebenarnya satu nikmat yang sangat besar. Allah sentiasa cukupkan keperluan saya, setakat yang Dia rasa perlu. Nikmat tu! Kalau nak layan nafsu, haghus hancur😝wallet saya!
Sebelum ni saya selalu rasa tak complete. Ini tak ada, tu tak cukup, nak hok baru, tohok hok lamo, nok hok baghu blaka! Subhanallah, jahilnya saya. Pas tu dok rasa rezeki sempit!
.
Padahalnya, molek doh blaka hok Allah swt bagi, saya jer asyik terlupa nak bersyukur. Walaupun lisan dok Alhamdulillah sokmo tapi hakikatnya masih tak genuine ucapan tu. Tak de feel dia.
Saya beli buku FTR in January. Tapi sy dah mula baca iklan iklan buku ni sejak november disember tahun sebelumya lagi. Disebabkan harganya yg agak ‘premium’🤭saya KIV dulu.
.
Dari sehari ke sehari saya tangguh. Tapi entah kenapa terasa macam roh buku tu dok ikut jer he he..seram tak🤣 Ia sentiasa ada dlm fikiran sy. Saya tertanya tanya, apa sebenarnya yg ada dlm buku tu? Bagus sangat ke?
So bulan January tu saya slash belanja beli tudung gan baju 🤣😝 saya beli buku FTR satu package lengkap, soft n hardcopy.
.
Tanpa tunggu hardcopy sampai saya dah pulun softcopynya, sy baca dr first page sampai habis about 500 pages!! All in 3 days!
Dapat yg buku pun saya ulang baca..twice, direct.
Berderai derai air mata, berdegap degup jantung saya, tersekat sekat sendu saya😣😔 from one page to another 😳 every time
.
Kenapa saya rasa sebegitu? Bukan baca apa pun cerita celoteh cikgu Nora Yusof jer😰 tapi subhanallah!
FTR sebenarnya sebagai asbab. Asbab hidayah Allah nak menegur saya, Allah nak berbicara dgn saya, Allah nak menunjukkan kasih sayang Dia kpd hambaNya.
Saya tersentak juga. Ceritanya bishe bishe jew. Kebanyakkanya memang basic dan saya pun dah tahu. Tapi tak tahu kenapa, ia datang dengan satu sentuhan yg lain, ada cerita yg membelai hati saya, ada yg mencengkam jiwa saya dan ada yg menempelak ke egoan diri saya😦 padan gan muka saya!
.
Saya tahu, nilai buku ni sangat subjektif. Sebabnya ia masih gagal utk menarik minat che somi saya. Sy suruh dia baca dia buat derk je, saya suruh anak2 sy baca mereka kata buku motivasi yang biasa.
Saya bagi adik sy baca buku yang mini (rahsia asas). Dia ni ada masalah kewangan tapi still dia kata dia tak dapat apa apa yg baru dr buku tu?? Kenapa jadi gitew?
Saya yg pelik kah atau mereka?
.
Tapi terdetik dlm hati saya sesuatu.. hidayah milik Allah😢 Kalau Allah nak sentuh hati kita, Allah akan berikan petanda, kita akan senang menangis mengingati Nya😭 so sy bersyukur kerana sy dapat perasaan tu, ini confirm satu nikmat yg tak patut sy dustakan!!
.
Anda nak sesuatu utk dijadikan asbab mendapat hidayah tu? Masih sayangkan RM429? FTR ada keluarkan new edition. With the same price sya berkemungkinan akan beli satu lagi hanya utk baca few new tajuk yg dimasukkan utk harga yg premium tu.
.
why? Sbb nilainya PRICELESS 👍
There is always be one step you took before that might makes your future life changed 360 for the better. Only ONE STEP!”

Kongsikan manfaat artikel ini di :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Perlukan Bantuan ?